Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Demonstrasjon blant forskere og lærere

17. februar - kl 15:00 - 16:00

Gratis
Scientist Rebellion 2023

Scientist Rebellion Norway og Concerned Scientists Norway inviterer kollegaer og studenter til en demonstrasjon på Eidsvolls plass.

Formålet med denne demonstrasjonen er å vise at et samlet forskningsmiljø ber regjeringen om å lytte til vitenskapen vedrørende natur- og klimakrisen og innrette politikken deretter. Dette inkluderer å følge anbefalinger fra IPCC, som å stoppe videre leting etter olje- og gass på norsk sokkel.

Hundrevis av forskningsartikler har advart om at det haster med transformative endringer for å unngå irreversibelt naturtap og videre global oppvarming. Likevel ser vi alt for liten effekt på politikken regjeringen vår fører.

Forskningen er klar. Flere publikasjoner vil ikke få oss på rett kjøl for å begrense global oppvarming og biodiversitetstap til det omfanget som kreves for å sikre at menneskeheten trygt kan fortsette å leve og utvikle seg innenfor klodens biofysiske grenser.

Derfor samles vi nå på Eidsvolls plass for å vise enighet i forskningsmiljøet om at umiddelbar handling vedrørende natur- og klimakrisen trengs, og for å be regjeringen om å lytte til vitenskapen.
Demonstrasjonen vil ha innlegg om avvik vi ser mellom politikken som føres og de vitenskapelige bevisene som foreligger angående årsaker og løsninger på natur- og klimakrisen. Hvis du er tilknyttet akademia og ønsker å holde et kort innlegg, ikke nøl med å ta kontakt.

  • 2023-02-17 15:00:00
  • Gratis

Detaljer

Dato:
17. februar
Tid
15:00 - 16:00
Kostnad:
Gratis
Hjemmeside:
https://www.facebook.com/events/502742355264255/?ref=newsfeed

Sted

Eidsvolls plass
Stortinget
Oslo, 0159 Norge
View Sted Website